A főváros idén is támogatja az egyetemistákat

2010-02-23 17:15

Vissza a hírekhez

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint továbbra is kiemelten fontos Budapesten a versenyképes tudással rendelkező hallgatók képzése. Ennek érdekében a Fővárosi Közgyűlés 2008-ban megalapította a Budapest Ösztöndíj Programot, amelynek keretében végzős egyetemisták és főiskolások szakdolgozatuk elkészítéséhez nyerhetnek el havi 50.000 forintos támogatást. Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakdolgozat témája kötődjön Budapesthez, a Fővárosi Önkormányzat feladatköréhez.


A Program alapvető célja

A Program 10 hónapos időtartama alatt az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerhetnek a Fővárosi Önkormányzat munkájába, megismerhetik a helyi közigazgatási rendszert. A diplomamunka megírásához a Fővárosi Önkormányzat biztosítja a szakmai anyagokat, a kutatási és konzultációs lehetőséget. Így a program hozzájárul a felsőoktatásban megszerzett elméleti tudás gyakorlati alkalmazásához.

Kik pályázhatnak?

A pályázat az első diplomás, felsőfokú képzésben résztvevő, nappali tagozatos, 2010 szeptemberétől utolsó tanulmányi évüket megkezdő hallgatók számára nyújt tanulási lehetőséget. Nem feltétel, hogy a tanuló budapesti lakos legyen, az viszont igen, hogy valamely fővárosi felsőoktatási intézményben tanuljon. A pályázó a Fővárosi Önkormányzat által megadott szakdolgozati témák közül választhat. A diplomamunka elkészítéséhez a téma- és címlistát a Fővárosi Önkormányzat állította össze, melyből a pályázó szabadon választhat.

A sikeres pályázathoz az alábbi feltételeknek is meg kell felelni:

  • az alábbi szakok egyikén, valamely fővárosi felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll: alkalmazott közgazdaságtan, általános orvos, andragógia, ápolás és betegellátás, bűnügyi igazgatási, egészségügyi gondozás és prevenció, egészségügyi szervező, emberi erőforrások, energetikai mérnök, építész, építészmérnök, építőmérnök, gazdálkodási, gazdálkodási és menedzsment, gazdaságelemzés, gazdaságinformatikus, gépészmérnök, igazgatásszervező, jogász, kereskedelem és marketing, kommunikáció és médiatudomány, kommunikációkörnyezetmérnök, környezettan, közigazgatási, közlekedésmérnök, közszolgálati, magyar, mérnök informatikus, műszaki menedzser, nemzetközi gazdálkodás, nemzetközi igazgatási, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, pénzügy és számvitel, politológia, pszichológia, rendészeti igazgatási, szociális munka, szociálpolitika, szociológia, szociológus-közgazdász, tájépítészmérnök, tájrendező és kertépítő mérnök, társadalmi tudományok, településmérnök, történelem, turizmus-vendéglátás, üzleti szakoktató, vegyészmérnök;
  • jó (legalább 4,00 átlag) tanulmányi eredménnyel rendelkezik;
  • a Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottsága által az intézménnyel előzetesen, az adott tanévre vonatkozóan leegyeztetett és jóváhagyott témák egyikét választotta szakdolgozatának tárgyaként;
  • angol, német vagy francia legalább középfokú államilag elismert nyelvvizsgával rendelkezik;
  • a diploma megszerzésekor a pályakezdő fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követően munkát keresők foglakoztatásának elősegítéséről, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXIII. törvény 3.§ (2) bekezdése szerint START kártya kiváltására jogosult.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bővebb információt találhat a főváros internetes oldalán, ahol megtekintheti az 57 szakdolgozati témát, letöltheti a pályázati adatlapot, valamint a Budapest Ösztöndíj Program részletes szabályait tartalmazó rendeletet.

A pályázatokat postai úton vagy személyesen a ,,Budapest Ösztöndíj Program” jelige feltüntetésével a Főpolgármesteri Hivatal Személyzeti, Oktatási és Munkaügyi Ügyosztályára kell eljuttatni 2010. március 31-ig. Az ösztöndíj mértéke 50.000 forint havonta.

További információért kattintson IDE!Címkék
Budapest   felsőoktatás   iskola   ösztöndíj   program   szakdolgozat   támogatás  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások