A hatóság lezárta a valasztas.hu honlapot ért támadás kivizsgálását

2010-10-11 17:11

Vissza a hírekhez

Túlterheléses támadás érte a választási tájékoztató rendszert a 2010. október 3-ai önkormányzati választási eredmények összesítése idején – állapította meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) ma lezárult vizsgálata.


A támadás átmeneti fennakadást okozott a kiszolgáló eszközpark által nyújtott szolgáltatásban, vagyis a választás előzetes szavazatösszesítéseit tartalmazó www.valasztas.hu weboldal (az Országos Választási Iroda hivatalos honlapja, melyet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) működtet) a támadás időpontjától, október 3-a este 8 óra 20 perctől lelassult. Az üzemeltető az ilyen esetekre meghatározott akcióterv értelmében azonnal megtette a szükséges lépéseket, így a weboldal normális működése 30 percen belül helyreállt. A KEK KH hangsúlyozza, hogy a tájékoztató rendszerben tárolt adatokat illetéktelen módosítás, törlés nem érte. Az eredmények a támadás ideje alatt is folyamatosan érkeztek a szerverparkba, csak a publikálásuk volt lassúbb. 

A vizsgálatból az is kiderült, hogy az incidens során illetéktelen hozzáférés, illetve bűncselekmény nem történt, ezért a hivatal nem tett büntetőfeljelentést az ügyben.

Az Országos Választási Iroda és a KEK KH a 2010. október 3-ai informatikai támadással összefüggő vizsgálatokat ezzel lezártnak tekinti.

Forrás: KEK KHCímkék
elektronikus   honlap   internet   közlemény   választás   vizsgálat  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások