A Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kötelező kihelyezéséről

2010-07-05 09:00

Vissza a hírekhez

A Kormány a 1140/2010. (VII. 2.) Korm. határozatával a következő kötelező előírásokat fogalmazta meg a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kötelező kihelyezéséről.


A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörû területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben – a melléklet szerinti formában – a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetõje által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelõ jól látható helyen ki kell helyezni a Nyilatkozatot.

A Kormány – tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét – felkéri a köztársasági elnököt, az Országgyûlés elnökét, az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsõbb Bíróság elnökét, az országgyûlési biztosokat, az Állami Számvevõszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetõit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetõit, hogy az általuk feladatuk ellátása során használt középületekben gondoskodjanak a Nyilatkozat megfelelõ kihelyezésérõl.

A Kormányhatározat tárgyát képező nyilatkozat az előírt formátumban IDE KATTINTVA olvasható.Címkék
Fidesz   hivatal   kormány   nyilatkozat   politika  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások