A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének közleménye

2010-06-16 09:30

Vissza a hírekhez

Érthetetlennek, sértőnek és egy konzervatív kormány miniszteréhez méltatlan kijelentésnek minősítette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy napilapban megjelent nyilatkozatát a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének elnöke.


A miniszter nyilatkozatában muslicakergető pénzügyőrökről beszél, akik állami pénzből fegyverrel, kommandóként járják a településeket , és hatalmas költséggel jár fenntartásuk. A miniszter közel 7.000 főt sértett nyilatkozatával, mondta az elnök, azt gondoltam ebben a helyzetben egyedül a köszönet és az elismerés szavai szólhatnak a kormány részéről, elismerve a több hete több száz pénzügyőr gáton végzett hősies munkáját.

Nem a pénzügyőrök írják azokat a jogszabályokat, melyeket végre kell hajtaniuk, ezért a törvényhozó hatalom a felelős. Jelenleg a kormány felel a pénzügyőrök munkájának irányításáért, ezért is érthetetlen a nyilatkozat, hiszen 143 évig minden kormány elismerte és igényt tartott a pénzügyőrök munkájára.

A testület hatalmas költségű fenntartásáról pedig, a miniszter úr a kormányon belül is megkaphatja a választ, hiszen a kormány informatikai szakterületéért helyettes államtitkárként a volt gazdasági parancsnok-helyettes dolgozik, akinek személye valóban biztosította a testület hatékony működését. Az érdekvédelmi szervezet egyben kéri a miniszter urat, hogy nevezze meg azokat a bevételeket, melyek az elmúlt időszakban kiestek és a nyilatkozatában említett.

A szakszervezet elnöke egyben tájékoztatást kér arról is, hogy milyen hatásvizsgálatot végzett a kormány a bérfőzési szeszadó eltörlésével kapcsolatban, és ez milyen hatást vált ki a piacon, és a liberalizáció veszélyeztetheti-e a jövedéki adó bevételeket. Nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy jelenleg Magyarországon közel ötszáz bérfőzést végző kis- és középvállalkozás létezik, akik az elmaradott településeken gyakran egyedüli munkáltatóként jelennek meg. Az ő sorsukat is befolyásolhatja a pálinkafőzés tervezett liberalizációja - tette hozzá az elnök.

Forrás: OSCímkék
közlemény   miniszter   nyilatkozat   szakszervezet   vpop  

Hozzászólások:
janbor86 2010-06-19 21:00
no comment XS


Hozzászólások

További hozzászólások