Adóbevallás árvizes területen

2010-05-19 11:20

Vissza a hírekhez

Közeledik több bevallás (személyi jövedelemadó, társasági adó, stb.), valamint az szja 1+1%-os rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje.


Hazánkban tapasztalt időjárási körülmények által előidézett okok következtében előfordulhat, hogy az adózó nem tud határidőben eleget tenni bevallási és/vagy befizetési kötelezettségének. Ez esetben lehetőség van az akadály elhárultát követően a bevallás benyújtásával, illetve befizetéssel egyidejűleg indokolt igazolási kérelmet benyújtani, amellyel adózó kimentheti a késedelmét. Az elektronikus úton benyújtott bevallások esetén az igazolási kérelmet papír alapon kell eljuttatni az adóhatósághoz.

Ezáltal az adózó olyan helyzetbe kerül, mintha a kötelezettségét határidőben teljesítette volna. Ebben az esetben a késedelmes teljesítés miatti szankció kiszabásától az adóhatóság eltekint.

Mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kihirdetett veszélyhelyzet áll fenn, ezért a térségben a természeti körülmények által akadályoztatott ügyfél részéről nem szükséges részletes indoklás az igazolási kérelemben, elegendő a veszélyhelyzetre való hivatkozás.

Forrás: ApehCímkék
adó   Apeh   árvíz   bevallás   közlemény   szja  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások