Alkotmánybírósághoz fordul a PDSZ

2010-08-11 17:36

Vissza a hírekhez

Miután megjelent a hír, hogy az államfő aláírja, és nem küldi előzetesen normakontrollra a több mint 20 éve dolgozó, az átlagosnál is kevesebbet kereső közszolgálati munkavállalókat is súlyosan érintő törvényt, a PDSZ úgy döntött, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul, és a következő közleményt adta ki.


"A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete aggodalmának ad hangot, a különadó törvényi szabályai okán, az azt tartalmazó törvénycsomag hatályosulása miatt.

Emlékeztetünk arra, hogy a különadóról szóló törvényelemeket a PDSZ folyamatosan bírálta azért, mert azok eltalálhatják azokat, akiket a társadalmilag igazságtalan kifizetések megszüntetésnek alapelve nyilván nem célzott meg.

A PDSZ által az országgyűlés illetékes bizottságaihoz eljuttatott javaslatainkból a Gazdasági bizottság által támogatott, ám még aznap a plenáris ülés által leszavazott módosító javaslat készült. A zárószavazás előtti módosításra való felkérésünket a képviselők nem támogatták.

Miután az államfő úgy ítélte meg, hogy nem utalja a törvényt előzetes normakontrollra – ez rövid határidőt biztosított volna annak, hogy nyilvánvalóvá váljon, hogy a törvény alkotmányos-e, vagy nem, így arra kényszerülünk, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljunk. Ezt ezen a héten megtesszük.

Ezen túlmenően a PDSZ továbbra is aktívan lép fel annak érdekében, hogy a vonatkozó különadó-szabály már az őszi ülésszakban módosuljon: az alacsony és átlagos fizetésű, a köz-ért hosszú ideig tevékenykedő munkavállalókat ne sújtsa, vagyis forduljon igazságos irányba."

Forrás: PDSZCímkék
AB   közlemény   különadó   munkavállaló   pdsz   szakszervezet   törvény   vizsgálat  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások