Az összeomlás után

2010-02-16 11:39

Vissza a hírekhez

Annak ellenére, hogy mindenkinek elegendő ideje volt felsőoktatási felvételi adatait rögzíteni és továbbítani a felvi.hu internetes felületén, mégis sokan az utolsó percekre hagyták az eljárás befejezését. A jelentkezési határidő utolsó napján a rendszer meghibásodott, melyet a közlemények szerint a hirtelen jött túlterheltség okozott, amiért csak nagyon lassan lehetett kiutat találni az elektronikus felvételi lapok rengetegéből.


A hiba miatt a felvételi határidőt egy nappal meghosszabbították, melynek eredményeképpen még a mai napon (kedden) is lehetőség van véglegesíteni a jelentkezéseket.

Az Oktatási Hivatal Elnöke a következő hivatalos közleményt adta ki a felvételi eljárással kapcsolatosan:

„A felsőoktatási felvételi jelentkezéshez használható elektronikus rendszer elérési nehézségei miatt a felsőoktatási felvételi jelentkezések benyújtásának határideje 2010. február 16-án 22 órára módosult.

2010. február 15-én a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett. A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján - tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatás-kiesésre - döntés született a határidő 2010. február 16-án 22 óráig történő meghosszabbításáról.

Bakonyi László s.k.
az Oktatási Hivatal elnöke”

Korábbi hírünk itt olvasható: Már csak néhány napig lehet „felvételizni”Címkék
adatlap   elektronikus   felsőoktatás   felvételi   felvi.hu   hivatal   iskola   ügyintézés   üzemzavar  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások