Digitális Társadalmi Egyezmény

2010-03-23 14:30

Vissza a hírekhez

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium képviselője is aláírta a Digitális Társadalmi Egyezményt, ezzel jelezve elkötelezettségét a szélessávú internethasználat hazai elterjesztése mellett.


A Szélessáv Alapítvány 2009 elején hozta létre a "Szélessáv Műhely" kibővített szakmai kezdeményezést. A Műhely célja, hogy segítse az egyéneket, vállalkozásokat, és szervezeteket a szélessávú internet által kínált lehetőségek kiaknázásában. A 2010. március 17-én aláírt Digitális Társadalmi Egyezmény elfogadásával a partnerek olyan projektek életre hívására törekszenek, amelyek lebontják a szélessávú internetezés hazai terjedését gátló akadályokat, és ezzel hozzájárulnak az ország gazdasági-társadalmi felzárkózásához, valamint a versenyképesség erősítéséhez.

A dokumentumot a KHEM mellett aláírta többek között az APEH, a Delta csoport, a MEH- Elektronikuskormányzat-központ, a HP Informatikai Kft., a Magyar Posta Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a Nokia Siemens Networks Kft., a Skype és a sanofi-aventis Zrt.

„Az infokommunikációs technológiáknak a XXI. században kiemelkedő szerep jut a kulturális tudásbázis hozzáférhetővé tételében, az elektronikus helyettesítő szolgáltatások révén a gazdaság és a közszféra költségeinek csökkentésében, az esélyegyenlőség megteremtésében, nem beszélve arról a hozzájárulásról, amellyel mindennapjainkat is megkönnyítik" – mondta el az aláírás kapcsán Kőrösi Szabolcs Gábor, a KHEM hírközlési szakterületért felelős főosztályvezetője.

Forrás: KHEM, Szélessáv MűhelyCímkék
elektronikus   szerződés   társadalom   vállalkozás   vállalkozó  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások