Elindult a Szociális Ágazati Portál: egy helyen minden információ

2011-08-19 10:00

Vissza a hírekhez

Elindult a Szociális Ágazati Portál, amely a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) TÁMOP 5.4.2. „Központi Szociális Információs Fejlesztések” című kiemelt projektjében készült el. A portált Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Szabóné Varga Valéria, az NRSZH főigazgató-helyettese mutatta be a hivatal épületében tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.


A Szociális Ágazati Portál széles körben szolgálja ki a lakossági és a szakmai tájékoztatási igényeket, emellett elérhetővé teszi mindazokat a dokumentációkat, amelyek a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások tevékenységének adminisztrációjához szükségesek.

A TÁMOP 5.4.2. „Központi Szociális Információs Fejlesztések” című kiemelt projekt általános célja a szociális ágazat működésének modernizációjához, a szociális szolgáltatások átlátható működéséhez, ellenőrzéséhez, tervezéséhez, a döntés-támogatáshoz szükséges elektronikus szolgáltatások központi fejlesztése.

A projekt csaknem 1,3 milliárd forint értékben járul hozzá a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységek, feladatok továbbfejlesztéséhez.

A projekt 2009 novemberében indult a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalban, teljes időtartama 28 hónap, befejezésének tervezett időpontja 2012. február 29. A megvalósítás 2011. január 1-től került át a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalhoz.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztések érintik a szociális ágazat egészét, úgymint a szociális hatósági munka korszerűsítését, a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltatások igénybevételének egységes adminisztrációját, az önkormányzatok szolgáltatástervezési koncepcióinak összegyűjtését, elektronikus megjelentetését, a szakemberek és az állampolgárok információhoz jutását, valamint a szociális ágazat döntéshozóinak munkáját.

A portál a www.szocialisportal.hu oldalon érhető el.

Forrás: Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, kormany.huCímkék
fejlesztés   honlap   internet   kormány   minisztérium   szociális  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások