Energiatakarékosság és a környezetvédelem

2010-04-17 11:30

Vissza a hírekhez

A közlekedési és a környezetvédelmi tárca közös, Európai Uniós támogatással megvalósuló környezettudatosságra és környezetvédelemre nevelő kampányt indított 2010. április 14-én. A "Szólj rá apádra, ha nem vigyáz a világra!" elnevezésű akció elsősorban gyerekeknek szól, akik a kampány helyszínein játszva tanulhatják meg az energiatakarékosság és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.


Oláh Lajos, a közlekedési tárca államtitkára a roadshow első állomásán, Hajdúszoboszló főterén arra bíztatta a fiatalokat, hogy legyenek ők is a „Zöldőrség” tagjai, takarékoskodjanak az energiával, gyűjtsék szelektíven a hulladékot, járjanak biciklivel, hiszen némi odafigyeléssel, takarékossággal sokat tudnak tenni a klímaváltozás ellen, illetve környezetünk és jövőnk védelméért.

Sándor István, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója a természeti értékek védelmének fontosságát hangsúlyozta a kampánynyitó sajtótájékoztatón, és rámutatott, hogy az elmúlt két évben a nemzeti park közel kétmilliárd forintot nyert döntő részben uniós pályázatokon négy nagy ökoturisztikai projektre.

Az egy hónapos szemléletformáló akció három fő eleme egy hét helyszínes roadshow, egy országos médiakampány, és egy külön e célra fejlesztett internetes weboldal.

A médiakampány során a „Zöldőrség” fiatal tagjai TV-reklámokban, rádióműsorokban, a roadshow helyszínein, valamint a weboldalon adnak tippeket, hogy mit kell tennünk, ha energiatakarékosan, környezettudatosan akarunk élni.

Az ügyességi játékokkal, szemléltető kiállítással és koncertekkel színesített roadshow az ország hét régiójába látogat el április 14. és 27. között: Hajdúszoboszló (április 14.), Szeged (április 15.), Miskolc (április 16.), Győr (április 19.), Székesfehérvár (április 20.), Pécs (április 26.) és Budapest (április 27.).

Forrás: KhemCímkék
EU   gyermek   kampány   környezetvédelem   program  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások