Európa Naptár 2011-re

2011-01-20 10:00

Vissza a hírekhez

Megjelent, és le is tölthető a 2011-es Európa Naptár. Ha egy tényleges naptárra gondoltak, akkor csalódást kell, okozzak, mert nem egy klasszikus kalendáriumról van szó, hanem inkább egy zsebkönyvről, mely sok fontos információt és érdekességet tartalmaz az Európai Unióval kapcsolatosan.


Az Európa Naptár célközönsége egyértelműen a fiatal korosztály, mely az összeállításból és a dinamikus szerkesztésű, fiatalos kiadványból első ránézésre is kitűnik. "Az európai tinédzserek körében igen keresett és nagyra becsült kiadvánnyá vált ez az oktatási eszköz. Meggyőződésünk, hogy az oktatás elsődleges előfeltétele az egyén és az egész társadalom fejlődésének. Munkánk során kiemelten kezeljük az európai szociális piacgazdaság 2020-ra történő helyreállítását. Akkorra majd Ti veszitek át Európa vezetését, lelkesedésetekkel és ötleteitekkel hozzájárulva egy nagyobb és erősebb Unió megteremtéséhez." - írja José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke bevezető szavaiban. 

A kiadvány bemutatja érthetően és tömören az Európai Uniót, annak történetét, működését, munkáját és a finanszírozás rendjét is, de bepillantást nyerhetnek a diákok az EU alapelvei mentén az esélyegyenlőség, a szociális célkitűzések területére, a kutatás és a tudomány európai világába is. Külön fejezet foglakozik az állampolgári, és eu-s jogokkal, a környezetvédelemmel, az egészségüggyel és az EU külkapcsolataival is. Aki érdeklődik a témában, biztosan talál további kedvére való témát a füzetben, melyet IDE KATTINTVA is letölthet.Címkék
eu   gyermek   ifjúság   külföld   oktatás   program   társadalom  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások