Kapcsolják be biztonsági öveiket!

2010-09-14 10:00

Vissza a hírekhez

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2010. harminchetedik hetében kerül sor, mely elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki.


A Magyar Köztársaság Rendőrsége rész vesz a TISPOL „European Operation Seatbelt” ellenőrzés végrehajtásában.

Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzést 2010. szeptember 14-16. között, napi 8-8 órában hajtja végre a Rendőrség.

Az ellenőrzés során alapvetően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatára fordítjuk a figyelmet.

Ennek oka, hogy a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elterjedtsége hazánkban az utóbbi időben tapasztalható pozitív elmozdulás ellenére még mindig alacsony, továbbra is elmarad a régebbi EU tagállamok átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések – és ezen belül is különösen a halálos eredmény – elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Életek ezreit lehetne megmenteni európai szinten, ha mindenki használná a biztonsági övet.

Forrás: ORFK Szóvivői IrodaCímkék
ellenőrzés   eu   hatóság   orfk   rendőrség   tispol  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások