Kik az idei polgármester-jelöltek?

2010-09-07 23:47

Vissza a hírekhez

A keresőt használva két kattintással Ön is megtekintheti polgármester-jelöltjeit

 • Írja be a várost, az automatikus kiegészítés segít önnek megtalálni a városnevet!
 • Válassza ki!
 • Kattintson a 'Látni akarom a jelölteket' gombra!
 • Város:

  Hetek óta ajánlási lázban él az ország. Latolgattunk, hogy kik lesznek képviselő- és polgármester-jelöltek, majd amikor ez nyilvánvalóvá vált, már azt számolgattuk, hogy ki mennyi ajánlószelvényt gyűjt össze. Az ajánlási procedúra múlt pénteken véget ért, ma már ismeretes a jelöltek végleges névsora.


  A polgármester-választáson független jelöltek és – a választási bizottsághoz bejelentett és nyilvántartásba vett – jelölő szervezetek által állított jelöltek indulhattak.

  Polgármesterjelölt csak magyar állampolgár lehet. Nem lehet jelölt a Magyar Honvédség, a Rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagja szolgálati jogviszonya fennállása alatt, de akkor sem, ha a szolgálati jogviszonya három évnél nem régebben szűnt meg.

  Polgármesterjelöltté az válhatott, akit

  • a 10 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a,
  • a 10 000 lakost meghaladó, de 100 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak 2%-a, de legalább 300 választópolgár,
  • a 100 000-nél több lakosú település esetén a választópolgárok 1%-a, de legalább 2000 választópolgár ajánlott.

  A jelöltet 2010. szeptember 3-án 16.00 óráig lehetett bejelenteni a helyi választási bizottságnál. A bejelentést az „E” jelű formanyomtatványon kellett megtenni, mellékelve az ajánlószelvényeket. A jelöltet a helyi választási bizottság a bejelentését követő 2 napon belül nyilvántartásba vette.


  A fenti eljárást követően mára már teljes bizonyossággal ismerjük a polgármester-választási versenyben elinduló jelölteket. A könnyebb eligazodás végett a KözIránytű olyan keresőt kínál Olvasóinak, mellyel a település egyszerű begépelésével, egy kattintással megtekintheti a kérdéses településen induló polgármester-jelölteket. A kereső a valasztas.hu honlapon közölt hivatalos adatokat adja eredményül.


  További választási információkat talál a valasztas.hu honlapon.  Címkék
  ajánlás   ajánlószelvény   önkormányzat   polgármester   szavazás   választás  

  Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások