Közeledő álláspontok cafetéria ügyben

2010-02-11 13:18

Vissza a hírekhez

Az elmúlt időszakban többen is kritikával illették a cafetéria keretében biztosított meleg étkezési utalványok felhasználásáról és annak jogtalan elfogadásáról szóló APEH közlemény túlzott szigorát.

A tiltakozó szakszervezetek azt kérik, hogy az APEH vonja vissza munkavállalókat, vásárlókat büntető szándékát. Kérik azt is, hogy a kormány vizsgálja felül a hidegétkezési utalvány adóterhelését és tegye a 25%-os, kedvezményes adózású juttatások körébe, ha már adómentességének megőrzésére nem volt mód.

A témával kapcsolatos hírünkért kattontson IDE!

A határozott szakszervezeti fellépés eredményeképpen Kiss Ambrus, a Miniszterelnöki Hivatal Társadalompolitikai Szakállamtitkára a következő választ adta a Vasas Szakszervezeti Szövetségnek:


„Tisztelt Elnök Úr!

Kiss Péter miniszter úrnak a meleg étkezési utalványok felhasználásával összefüggésben feltett észrevételével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:

A Kormány mai ülésén tájékoztatást kapott arról, hogy az APEH haladéktalanul gondoskodik egy olyan közlemény kiadásáról, amely értelmében 2010. évben ugyanaz az elfogadási és felhasználási gyakorlat lesz alkalmazható a meleg étkezési utalványokra vonatkozóan, mint 2009-ben. Az utalvány elfogadásának feltétele természetesen a szolgáltató hely és az utalványforgalmazó közötti megállapodás megléte”


 Címkék
Apeh   bér   cafetéria   étkezés   kormány   közszolga   munka   szakszervezet   utalvány  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások