Közlemény kampánycselekményekről

2010-03-31 14:09

Vissza a hírekhez

Az OVB - tekintettel az időközi választásokra - közleményt adott ki egyes kampánycselekményekkel kapcsolatosan. A testület megállapította, hogy  az időközi önkormányzati képviselők választása során nem valósítja meg a kampánycsend megsértését olyan cselekmény, amely kizárólag az országgyűlési választással hozható összefüggésbe.

"Az Országos Választási Bizottság felhívja a figyelmet, hogy – ahogy az a 2/2007. (III. 19.) OVB állásfoglalásban is rögzítésre került – valamely kampánycselekménynek a választással való összefüggését, továbbá a választópolgárok választói akaratának befolyásolásra való alkalmasságát minden esetben az adott választásra vonatkoztatva kell vizsgálni.

Ezért időközi választáson is csak akkor állapítható meg a kampánycsendsértés, ha a kampánycselekmény a választással közvetlen összefüggésben áll, és tartalma az adott választás tekintetében – objektíve – alkalmas a választói akarat befolyásolására.

Fentiekre tekintettel az időközi önkormányzati képviselők választása során nem valósítja meg a kampánycsend megsértését olyan cselekmény, amely kizárólag az országgyűlési választással hozható összefüggésbe.

Budapest, 2010. március 26.

Dr. Szigeti Péter
az Országos Választási Bizottság
elnöke"

Forrás: OVBCímkék
kampány   kampánycsend   közlemény   OVB   szavazás   választás  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások