Közös erővel számolná fel az illegális online szerencsejátékot az EP

2011-11-25 10:00

Vissza a hírekhez

Az uniós országoknak szorosabban együtt kell működniük az illegális online szerencsejátékok felszámolásában - áll az EP által november 15-én elfogadott állásfoglalásban. A képviselők szerint külön figyelmet kell fordítani a veszélyeztetett csoportok, köztük a kiskorúak védelmére.


Az online szerencsejáték piac folyamatosan bővül, Európában a fogadások 10%-át már interneten kötik, az ágazat éves bevétele meghaladja a 10 milliárd eurót.

Az EP a Bizottság témában készült zöld könyvére reagálva uniós fellépést sürget az illegális online szerencsejáték felszámolása és a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében.

Átláthatóbb és stabilabb piac

Az állásfoglalás szerint a tagállamok továbbra is önállóan dönthetnének az online szerencsejáték szabályozásáról, néhány területen, például az online szerencsejátékok engedélyezésével kapcsolatban, viszont hasznos lenne az együttműködés.

A Parlament szerint az Európai Bizottságnak meg kell vizsgálnia annak a lehetőségét is, hogy hogyan lehetne blokkolni a tranzakciókat a hitelkártya-kibocsátók és a feketelistán szereplő online szerencsejáték oldalak között.

Védeni kell a kiskorúakat

A képviselők szerint korlátozni kéne az online szerencsejátékhoz való hozzáférést a veszélyeztetett csoportok, köztük a kiskorúak számára. Ezt többek között az elektronikus fizetés korlátozásával és a felhasználók korának ellenőrzésével lehetne megtenni.

A szolgáltatóknak egységes normákat kellene követniük, az első lépés pedig egy európai magatartási kódex létrehozása lehetne az ágazat szereplőinek - véli az EP.

Forrás: Európai ParlamentCímkék
eu   európai parlament   gyermekvédelem   internet   szerencsejáték  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások