Különadó Apeh-szemmel

2010-10-06 09:53

Vissza a hírekhez

Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló 2010. évi XC. törvény 2010. október 1-én hatályba lépő, azonban a 2010. adóév egészére alkalmazandó szabályai szerint a magánszemély egyes bevételei után különadót köteles fizetni.


A jogszabályváltozás következtében módosul a 1008 számú bevallás nyomtatványkitöltő-ellenőrző programja és a nyomtatványhoz kapcsolódó hibakódok, melynek következtében új verzió kerül kihelyezésre az adóhivatal honlapjára. Az új, különadó szabályaihoz igazodó verzió várhatóan 2010. október 13-tól lesz letölthető, azonban a nyomtatványkitöltő-ellenőrző program próbaverziója már elérhető a tervezett hibakódokkal és a kapcsolódó kitöltési útmutatóval együtt az adóhivatal honlapján a „Letöltések” menüponton belül a „Nyomtatványtervezetek 2010.” menüpont alatt.

Tekintettel arra, hogy a törvényi változások miatt a 1008 számú bevallásba új lapok kerülnek beépítésre, változik a nyomtatvány struktúrája, ezért a korábbi verziószámú programokkal kitöltött bevallások Ügyfélkapun keresztül történő beküldése 2010. október 13-át, az új verzió kihelyezését követően már nem lesz lehetséges.

Forrás: ApehCímkék
adó   Apeh   bevallás   bevétel   közszolga   különadó   munkavállaló   társadalom  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások