Kutyamentők tiltakozása

2010-06-04 10:12

Vissza a hírekhez

A Lelenc Kutyamentő Egyesület a következő közleményt adta ki:


A Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja indokolás nélkül egyszerűen megtiltotta az Illatos úton levő kutyák fényképezését - holott 2004 óta ennek soha nem volt akadálya! A fotózás révén évente ezernyi kutya menekült meg a haláltól!

Mi, azon állatvédő szervezetek és állatbarát magánszemélyek, akik hosszú évek óta, évente több száz kutyát mentünk meg az altatás elől a fővárosi gyepmesteri telepről, közismert nevén, az Illatos útról, a nyilvánossághoz fordulunk: a kutyák mentésében akadályoznak bennünket azzal, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja megtiltotta a kutyák fényképezését.


Ez az igazgatói utasítás ellentétben áll:

  • az 1986. II. Tv. 4.§. 1. bekezdésével
  • az állatvédelmi törvénnyel 1995. Tv. 3. §.
  • és saját működési szabályzatukkal

Ez az igazgatói utasítás ellehetetlenítheti a mentési munkát, mert mindenkinek alapvetően és nélkülözhetetlenül fontos, hogy a mentendő kutyákról fotót készíthessen. Ez az igazgatói utasítás a kutyák hazakerülési és gazdához juttatási esélyeit is jelentősen csökkentheti.

Véleményünk szerint a kutyák mentésében tudatosan gátol a Fővárosi Közterület-felügyelet, így közvetve a kutyák halálát okozhatják. A fotózás tiltása miatt az állatvédők nem szerezhetnek közvetlen tudomást az Illatos úton levő kutyákról, és ez a kutyák százainak az altatásához vezethet.
Véleményünk szerint, tudatosan állatkínzásra való törekvésnek is minősíthető az, ha valaki közreműködik abban, hogy akár egyetlen kutya elpusztuljon.

Tiltakozunk!

Kutya-segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány
Lelenc Kutyamentő Egyesület
Állat és Ember Állatvédő Egyesület
Tordasszoo Állatmentő Farm Kiemelten Közhasznú Alapítvány


Forrás: OSCímkék
állat   állatvédelem   közlemény   közterület   kutya   törvény  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások