Küvi - utolsó nap

2010-03-19 08:00

Vissza a hírekhez

Ha Ön a szavazás napján – akár az első, akár a második forduló napján – külföldön tartózkodik, a Magyar Köztársaság nagykövetségén vagy főkonzulátusán szavazhat.

Ennek érdekében a külképviseleti névjegyzékbe vételét 2010. március 19-ig, azaz a mai napon még kérheti személyesen vagy meghatalmazottja útján a lakcíme szerinti helyi választási iroda vezetőjétől (azaz a település jegyzőjétől). Ha meghatalmazott útján nyújtja be kérelmét, a meghatalmazást is csatolni kell.

Ha a külképviseleti névjegyzékbe történt felvételét követően meggondolja magát, és mégis Magyarországon szeretne szavazni, ugyancsak 2010. március 19-ig kérheti a lakcíme szerinti helyi választási iroda vezetőjétől, hogy a külképviseleti névjegyzékből törölje és vegye vissza a lakóhelye szerinti szavazókörbe.

Ha a külképviseleti névjegyzékbe történt felvételét követően szeretné megváltoztatni külföldi szavazásának helyszínét, ugyancsak 2010. március 19-ig kérheti a lakcíme szerinti helyi választási iroda vezetőjétől, hogy egy másik külképviselet névjegyzékébe tegye át.

  1. Külképviseleti szavazás helye és ideje elérhető ITT.
  2. A szükséges kérelem nyomtatvány letölthető ITT.

Forrás: OVBCímkék
jegyző   kérelem   névjegyzék   országgyűlés   OVB   szavazás   választás  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások