Magyar Államkincstár - szünnap és munkaszüneti nap

2010-06-22 10:30

Vissza a hírekhez

"A Magyar Államkincstár értesíti a számlavezetési körébe tartozó Tisztelt Ügyfeleit, hogy a kormányzati struktúra megváltozásából adódó előirányzat-gazdálkodási feladatok zavartalan kincstári végrehajtása érdekében

2010. június 30-án kincstári szünnapot tart,

mely napon az állampénztári irodákban az ügyfél- és pénztárszolgálat szünetel, de az országos elszámolásforgalmi rendszerekben (GIRO, VIBER, PEK, KELER) indított és fogadott, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az OTP Bank által elszámolásra továbbított tranzakciókat az érintett számlákon elszámolja, és teljesíti a június 30-ai értéknapra elektronikusan benyújtott (Kincstárba, GIRO-ba) forintátutalási megbízásokat és a június 29-én benyújtott devizaátutalási megbízásokat is. 2010. június 30-án deviza-átutalási megbízás nem nyújtható be. Deviza-átutalási megbízás elektronikus úton 2010. július 1-jén július 2-ai forgalmazásra, papír alapon 2010. július 2-án július 5-ei forgalmazásra adható be - az érintettek körében - az új kormányzati struktúrának és az újonnan megtett aláírás-bejelentésnek megfelelően.

Az intézmények 2010. június 29-én leadott és visszaigazolt valuta készpénz igényléseinek kifizetése 2010. július 5-én történik.

Az értékpapír-nyilvántartási számlával rendelkező Ügyfelei számára 2010. június 30-án a Kincstár a zárlati teendők megkezdése érdekében rövidített ügyfélfogadási időben, 15 óráig tart nyitva. A TeleKincstár és a WebKincstár szolgáltatás a pénteki munkanapokra vonatkozó üzemidő és megbízás-befogadás rendje szerint működik, a 12 óra 30 után adott megbízásokat a Kincstár 2010. július 2-án teljesíti.

Tájékoztatjuk továbbá ügyfeleinket, hogy a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 71/A.§-ában meghatározott Köztisztviselők Napja,

2010. július 1-je munkaszüneti nap.

A Magyar Államkincstár a számlavezetési körébe tartozó Ügyfelei részére ezen a napon szünetelteti ügyfélfogadását és pénztárszolgálatát, de az országos elszámolásforgalmi rendszerekben (GIRO, VIBER, PEK, KELER) indított és fogadott, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az OTP Bank által elszámolásra továbbított tranzakciókat az érintett számlákon elszámolja. Elektronikus úton rendelkezés 2010. július 1-jei értéknapra - az érintettek körében - az új kormányzati struktúrának és az újonnan megtett aláírás-bejelentésnek, elektronikus rendelkezési jogosultságnak megfelelően adható be.

A Kincstár értékpapír-nyilvántartási számlával rendelkező Ügyfelei számára 2010. július 1-jén az ügyfélfogadás szünetel. A TeleKincstár és a WebKincstár szolgáltatás a munkaszüneti napokra vonatkozó üzemidő és megbízás-befogadás rendje szerint működik.

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a fentiekben leírt kincstári szolgáltatások igénybevételéhez a 2010. június 30-ai kincstári szünnapot és a 2010. július 1-jei kincstári munkaszüneti napot figyelembe venni szíveskedjenek."

Forrás: Magyar ÁllamkincstárCímkék
államkincstár   hivatal   közlemény   köztisztviselő   munka   ügyintézés  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások