Már csak néhány napig lehet pályázni az energiatakarékos izzókra

2010-02-24 11:00

Vissza a hírekhez

A minisztérium a nagy érdeklődésre való tekintettel nem csak az izzócsere programjának végső beadási határidejét módosította február 26-ra, de a jogosultak körét is kibővítette. Február végéig már a fogyatékkal élő személyeket segítő közhasznú alapítványok és egyesületek is pályázhatnak az izzókért akár saját intézményeik, akár a hatókörükbe tartozó fogyatékkal élő személyt ellátó háztartások számára.

Az Izzócsere Program keretében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium európai uniós forrásból pályázat útján 230 millió Ft értékben oszt ki energiatakarékos fénycsöveket.

A program célcsoportja:

  • nagycsaládosok,
  • időseket segítő szervezetek,
  • óvodákat segítő szervezetek.

A támogatottak évente összesen 780 millió Ft-ot takaríthatnak meg rezsijükből. Ezzel a légkört 23.900 tonnával kevesebb széndioxid szennyezi, 6.000 hektárnyi erdő menekül meg, és az erőműveknek 3,14 megawattal kevesebb áramot kell előállítaniuk. Mint ismeretes, a hagyományos égőknél a felhasznált energia mindössze 2%-a hasznosul világításként, a többiből a villanykörtét forrósító hő lesz. Ha egy család mindössze öt hagyományos, áramfaló égőt cserél energiatakarékos fénycsőre, egy évben 17 ezer forintot takaríthatnak meg a villanyszámlán.

A pályázatok még benyújthatók, melyhez a szükséges dokumentumok letölthetők ITT.

Forrás: ktm.huCímkék
család   energia   izzó   környezetvédelem   megtakarítás   pályázat   támogatás  

Hozzászólások:
Gálik András 2010-02-24 16:46
A program célcsoportjába tartoznak a nagycsaládosok, de nem ők nyújtják be közvetlenül a pályázatot. Támogatást a szociális, családsegítési, időskorúak gondozását ellátó, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítését célzó közhasznú tevékenységet folytató közhasznú alapítványok, egyesületek kaphatnak.
Denton 2010-02-24 16:33
"nagycsaládosok"
ez most mit takar? ha vagyunk egy családban 4-5en? Illetve nem arról volt fönt szó, hogy csak szervezetek pályázhatnak?


Hozzászólások

További hozzászólások