Mégiscsak marad az út a munkába - pályázat vállalkozóknak

2011-01-19 13:23

Vissza a hírekhez

Korábban hírül adtuk, hogy az önkormányzatoknak már kiírták a rövidebb és hosszabb időtávú közfoglalkoztatási programban való részvételhez kapcsolódó pályázatokat. A napokban megjelent a vállalkozások számára nyitva álló pályázat is, melynek elnevezése kísértetiesen hasonlít a korábbi rendszer "Út a munkához" programjának nevéhez. Most "Út a munka világába" elnevezésű program (TÁMOP 1.1.3 program) keretében a vállalkozások a bérpótló juttatásban részesülő személyek foglalkoztatásához kaphatnak támogatást.


A gazdasági társaságokról szóló törvény, valamint az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény hatálya alá tartozó vállalkozások a TÁMOP 1.1.3 program keretében a munkaügyi központ kirendeltségéhez benyújtott kérelem alapján kaphatnak támogatást, ha TÁMOP 1.1.3 programban résztvevő, bérpótló juttatásra jogosult álláskeresőt foglalkoztatnak teljes munkaidőben, munkaviszony keretében.

A támogatás legfeljebb nyolc hónap időtartamú foglalkoztatáshoz nyújtható. A munkaadónak vállalnia kell a bérpótló juttatásban részesülő személy munkaviszony keretében, teljes munkaidőben történő foglalkoztatását a támogatás folyósításának, továbbá a támogatás folyósítási időtartama 50%-ának megfelelő további időtartamban (együtt: a foglalkoztatási kötelezettség alatt).

A támogatás mértéke a munkabér és járulékainak legfeljebb 70%-a lehet. Munkabérként legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér, illetve garantált bérminimum vehető figyelembe. A támogatás igénybevételével egyidejűleg ugyanazon személy foglalkoztatására tekintettel a Start kártyák által nyújtott kedvezmények is érvényesíthetőek. 

A kérelmeket a munkaügyi központ kirendeltségére kell benyújtani. A kirendeltség a támogatásáról mérlegelési jogkörben dönt a kérelem beérkezését követő 30 napon belül. A támogatással összefüggő tennivalók és eljárások tekintetében a közigazgatási hatósági eljárásról szóló 2004. évi CXL. törvény szabályai szerint kell eljárni.

A kérelem pozitív elbírálását követően a pályázóval a kirendeltség hatósági szerződést köt, melyben részletesen rögzítésre kerülnek a támogatással kapcsolatos jogok és kötelezettségek, a támogatás elszámolására vonatkozó szabályok. A foglalkoztatást csak a hatósági szerződés megkötését követően lehet megkezdeni, a foglalkoztatottakat a kirendeltség közvetítheti ki a munkáltatóhoz.


További részletek és a pályázat elérhető az NFSZ oldalán, az alábbi linkre kattintva:

Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1.3 „Út a munka világába” elnevezésű program keretében a vállalkozás részére bérpótló juttatásban részesülő személy foglalkoztatásához nyújtható támogatásrólCímkék
bérpótló juttatás   közfoglalkoztatás   munka   munkavállaló   pályázat   program   szociális   támogatás   vállalkozás  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások