Minden, amit a kormánytisztviselői törvényről tudni szeretne

2010-09-13 10:00

Vissza a hírekhez

A KözIránytű hasábjain számtalan alkalommal szóba került az új kormánytisztviselői törvény, és egyre több kérdés is helyet kapott már az oldalon a jogszabály helyes értelmezésével kapcsolatban. Legutóbbi írásunkban sem ígértünk többet, minthogy: „A kérdések végére ezzel ugyan pont nem, de annál több kérdőjel kerülhet.”


A mintegy 65 ezer embert érintő törvény nemcsak módosítja az 1992-ben elfogadott, a köztisztviselőkről szóló törvényt, hanem az eddig egységesen alkalmazott köztisztviselők egy jelentős körét kormánytisztviselővé nevezi át, ezzel jogállásukat is megváltoztatja.

A HVG-ORAC Kiadó közeljövőben megszervezésre kerülő konzultációjával egybekötött szakmai szemináriuma többek között a törvény indokolásában megjelölt céljairól, a közszolgálati jogviszony megszűntetésének következményeiről, valamint az Alkotmánybíróságnak a témában kifejtett állásfoglalásáról nyújt bővebb felvilágosítást.

A rendezvény résztvevői a szeminárium kezdetén díjmentesen kézhez kapják a szeminárium egyik előadója, Dr. Zanathy János szerkesztésében megjelent „A kormánytisztviselők jogállása” című jogszabálygyűjteményt.

Az érdeklődőknek további fontos információk a szemináriumról:
Előadók: Dr. Zanathy János; Dr. Magyarfalvi Katalin; Dr. Dualszky Katalin
Időpont: 2010.október 27., 10:00 óra
Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel (1067 Budapest, Teréz krt. 43.)
Részvételi díj: bruttó 28750 Ft (előadás, vendéglátás és kiadvány)

További részleteket ITT olvashat a konferenciáról.

A KözIránytű a HVG-ORAC Kiadóval együttműködve most felkínálja Önnek is a lehetőséget, hogy a témában feltett kérdését eljuttatja a szervezőkhöz. A konferencián elhangzott válaszokat a KözIránytű közzéteszi Olvasói számára. Amennyiben kérdése van a kormánytisztviselői törvénnyel kapcsolatosan úgy kérdését küldje el nekünk az info@koziranytu.hu e-mail címre 2010. október 17-ig.

Korábbi híreink a témában:

Kormánytisztviselők jubileumi jutalma

Köztisztviselő vs. Kormánytisztviselő
Címkék
jogalkotás   konferencia   kormánytisztviselő   közszolga   törvény  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások