OMSZ vs. Időkép

2010-06-19 10:00

Vissza a hírekhez

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös nyilatkozatot adott ki 2010. június 18-án, amelyben az Időkép honlapján elérhető viharjelzési szolgáltatás hitelességét vitatják, a lap üzemeltetőit pedig amatőröknek nevezik.


A sajtóközlemény szerint: "a szolgáltatást megtévesztőnek, pánikkeltésre alkalmasnak és szakmailag megalapozatlannak tartjuk." Kiemelik továbbá, hogy:: "Az OMSZ megítélése szerint az Időkép olyan amatőr szerveződés, amely nem rendelkezik alkalmas műszerparkkal, szakértői és infrastrukturális háttérrel, álláspontunk szerint ezek hiányában viszont nem lehet felelősséggel viharjelzési szolgáltatást működtetni."

A népes olvasótáborral rendelkező Időkép.hu válaszára sem kellett sokat várni. Az Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft. sajtóközleményében reagál az OMSZ és az OKF nyilatkozataira, miszerint: "Az Időkép internetes időjárási szolgáltató határozottan visszautasítja az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által 2010. június 18-án kiadott közleményt, mely szerint infrastrukturálisan és szakértői szinten alkalmatlan volna viharjelzési figyelmeztető előrejelzések szolgáltatására. A sajtóközleménnyel ellentétben a havi félmillió nézőt elérő Időkép rendelkezik saját, budapesti telepítésű, nagy hatósugarú, a Nemzeti Hírközlési Hatóság által meteorológiai radarként elismert lokátor percenként frissülő radarképével, másodpercenként frissülő villám-lokalizációs rendszerrel, mintegy 250 általános célú, valós idejű meteorológiai mérőponttal, illetve égkép-figyelő kamerával, valamint diplomás, szakképzett meteorológusi felügyelettel, amelyek együttesen teszik a szakmailag megalapozottá az ultra-rövidtávú előrejelzéseket."

Tekintettel arra, hogy az Időkép álláspontja szerint az OMSZ-OKF közlemény egyes mondatai kimerítik az üzleti hitelrontás, a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogok megsértését, és a rágalmazás bűncselekményét, valamint a tisztességtelen piaci magatartás (OMSZ) fogalmát, a viharfelhők ezzel nem vonulnak még el, az ügynek folytatása lehet.Címkék
bűncselekmény   honlap   időjárás   időkép   katasztrófavédelem   közlemény   omsz  

Hozzászólások:
janbor86 2010-06-19 21:02
háááát, érdekes, kíváncsi lennék a per eredményére, bár a médiát ismerve, ez könnyen a szőnyeg alá mehet, mondjuk könnyen eltarthat akár 6-8 évig is mire lemegy :S


Hozzászólások

További hozzászólások