Óvakodjon az álrevizoroktól!

2010-06-13 10:22

Vissza a hírekhez

Az Adóhatóság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy APEH ellenőrzést minden esetben két revizor végez, akik az ellenőrzés megkezdésekor kötelesek megmutatni szolgálati igazolványukat valamint a nevükkel és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket.


Továbbá a helyszíni vizsgálatok során sem eljárási illetéket, sem helyszínen fizetendő bírságot nem szabnak ki, és semmilyen formában nem kérnek pénzt az ellenőrzött adózótól az eljárás lefolytatása közben.

A nyár beköszöntével megszaporodnak az árusok, ilyenkor gyakoribb a helyszíni ellenőrzések száma az adóhivatal és a különböző társhatóságok részéről is. Sokan azonban nem tudják, hogyan azonosíthatják az ellenőrzést végző személyeket.

Az ellenőrzést végző személy minden esetben köteles igazolni magát az ellenőrzés megkezdése előtt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az APEH revizorok mindig párban járnak, és a helyszíni vizsgálatok során sem eljárási illetéket, sem helyszínen fizetendő bírságot nem szabnak ki, és semmilyen formában nem kérnek pénzt az ellenőrzött adózótól az eljárás lefolytatása közben.

Az APEH ellenőrzést végző revizorok a fényképes hatósági igazolványuk felmutatása mellett hivatalos, pecséttel ellátott megbízólevéllel igazolják kilétüket. Amennyiben ez nem így történik, akkor az ellenőrzés semmis. A vizsgálat tényét és a helyszíni megállapításokat több oldalas hatósági jegyzőkönyvben rögzítik, amit a helyszínen az ellenőrzöttnek is alá kell írnia. Amennyiben a revízió során hibát, hiányosságot tárnak fel, akkor a szankcióként kiszabott bírság összegéről, annak megfizetésének módjáról és határidejéről minden esetben határozat készül.

A megbízólevél száma alapján, annak valódiságáról is meggyőződhetnek az érintettek, amennyiben felhívják az APEH Ügyintézői Contact Centerét a 06-40/20-21-22 telefonszámon.

Forrás: ApehCímkék
adó   Apeh   ellenőrzés   hatóság   közlemény   megtévesztés  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások