Pályázati lehetőség önkormányzatok részére közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásához

2011-01-22 11:00

Vissza a hírekhez

2011. évtől kezdődően új közfoglalkoztatási rendszer kerül bevezetésre, amelynek legfőbb célja, hogy minél több munkára képes és kész aktív korú szociálisan rászoruló ember számára biztosítson munkalehetőséget. Az új rendelkezésekkel biztosítható a tartós munkanélküliek visszavezetése a munka világába, a helyben rendelkezésre álló munkaerő értelmes, a közösség érdekében való felhasználása, a helyi vállalkozások helyi gazdasági élet élénkítésében vitt szerepének növelése, valamint a munkavégzés méltóságának visszaállítása.


Mindez az eddig többféle forrásból finanszírozott közfoglalkoztatási formák átalakulásával is együtt jár. Megszűnik a közmunkaprogram, a közcélú munka, valamint a közhasznú munkavégzés, és helyükbe az egységes közfoglalkoztatás lép.

A rendelkezésre állási támogatást az ún. bérpótló juttatás váltja fel, amely már csak annak a személynek lesz folyósítható, aki évente legalább 30 nap munkaviszonyt tud igazolni, például úgy, hogy közfoglalkoztatásban vesz részt, illetve lakókörnyezetét rendben tartja.

Az önkormányzat és a közfeladatokat ellátó szervezetek a bérpótló juttatásban részesülő személyeknek, valamint a munkanélkülieknek közfoglalkoztatást szervez, amelyben érdemi, a közösség érdekében, az önkormányzati közfeladatok ellátására, illetve a helyi közösség önfenntartóvá tétele érdekében értelmes, hasznos munkavégzésre kerül sor. Egyszerűbb, áttekinthetőbb szabályrendszer alakul ki, amely az önkormányzatok számára adminisztrációcsökkentést jelent.

Új lehetőség a vállalkozások támogatása, ha bérpótló juttatásban részesülőket foglalkoztatnak, illetve sor kerül központi közfoglalkoztatási programok indítására is.

Az egységes közfoglalkoztatás rendszerében a közfoglalkoztatásba csak a munkaügyi központok kirendeltségei közvetítésével kerülhetnek az érintettek.

A teljes pályázati kiírás LETÖLTHETŐ ITT!

Forrás: NFSZCímkék
bérpótló juttatás   közfoglalkoztatás   munka   munkanélküliség   önkormányzat   pályázat   program   szociális   támogatás  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások