Pótfelvételi eredményhirdetés

2010-08-27 18:09

Vissza a hírekhez

A 2010. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás során meghirdetett költségtérítéses képzésekre, egy helyet megjelölve összesen 13.307 fő jelentkezett. A hatályos jogszabályi előírások értelmében a pótfelvételi során a felvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint a júliusi felvételi eljárásban, viszont ha több jelentkező volt, mint amennyit az adott felsőoktatási intézmény fel kívánt most venni, a júliusban megállapított ponthatárnál magasabb pótfelvételi ponthatárt is megállapíthattak az intézmények.

A 2010. évi pótfelvételi eljárás összesen 11.266 fő érte el a felvételhez szükséges pontszámokat és nyerhet felvételt az általa megpályázott költségtérítéses képzésre. A jelentkezők közül 1.147 fő kezdheti meg a tanulmányait mesterképzésben, 858 fő felsőfokú szakképzésben, 8.588 hallgató alapképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésben tanulhat tovább.

A pótfelvételi eljárás során megállapított ponthatárokat a www.felvi.hu honlapon már közzé tették. Miután a pontszámát mindenki ismeri, ebből minden jelentkező megtudhatja, hogy felvételre kerül vagy nem. A pótfelvételi eljárásban felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2010. szeptember első napjaiban.

Forrás: NefmiCímkék
felsőoktatás   felvételi   felvi.hu   honlap   iskola   közlemény   oktatás  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások