Vis Maior: láthatatlan pénzek?

2010-06-01 10:00

Vissza a hírekhez

Az Önkormányzati Minisztérium 2010. februárjába, a tavaszi belvizes időszakokban adta hírül, hogy a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvény 91. § (1) bekezdésének d) pontjában kapott felhatalmazása alapján a Kormány a 8/2010. (I.28.) rendeletben szabályozta a vis maior tartalék felhasználásának részletes szabályait. A támogatás célja az egyes természeti károkból adódó indokolt és szükséges védekezési kiadások megtérítése, valamint önkormányzati, kisebbségi önkormányzati tulajdonban lévő építményekben a vis maior események okozta károk helyreállítása.

A pályázatokat az érintett önkormányzatok folyamatosan nyújthatták/ nyújthatják be. A támogatás vissza nem térítendő támogatás, melyről a miniszter dönt.

A mai nap 2010. június 1-jét írunk, de a miniszter még mindig nem döntött.

A februári esőfelhők már rég elvonultak, sőt azóta több ízben belvíz és árvíz is fenyegetett és fenyeget jelenleg is több települést. A minisztérium tájékoztató oldalán továbbra is az áll, hogy „Az eredményhirdetés még nem történt meg!”

Félő, hogy a támogatási igények az árral együtt elúsznak (omg). Elképzelhető, hogy a kormányzat internetes tájékoztató felülete hiányos, de mindenképpen aggodalomra adhat okot a késlekedés, hiszen a védekezés költségei a helyi önkormányzatok kasszájából azóta is és folyamatosan hiányoznak az ígért támogatások nélkül.Címkék
árvíz   belvíz   időjárás   kormány   minisztérium   önkormányzat   pályázat   támogatás   vis maior  

Hozzászólások:


Hozzászólások

További hozzászólások