bolt nyitás

mi szükséges eggy ruha ,cipö bolt nyitásához milyen engedélyek és menyibe kerülnek és gyes melett hogyan lehet ezt csinálni, köszönöm a választ elöre is, ildikó
fülesdi józsefné

Kedves Ildikó!

2009. óta ez némiképp leegyszerűsödött, ami az üzlet működési engedélyét illeti. A termékekből úgy látom, hogy ehhez működési engedély sem kell, azaz elegendő a bejelentési kötelezettségének eleget tenni a helyi jegyzőnél. Természetesen ehhez az eljárási illetéket be kell fizetnie. A szakhatóságok majd utólagosan ellenőrzik, hogy mindennek megfelel-e a boltja, így gyakorlatilag már a bejelentés napján megkezdheti a kereskedelmet. Aminek meg kell lenni, hogy vagy egy cég (pl.: kft., bt) legyen mögötte, de csinálhatja egyéni vállalkozóként is. Minden esetben egy jó könyvelő elengedhetetlen lesz. Kell még hozzá egy üzlethelyiség is, ami ha az Öné, akkor nincs teendő, ha bérli, akkor a bérleti szerződésnek meg kell lenni. Első körben ennyi, viszont a részletekért keresse meg a polgármesteri hivatalban a kereskedelmi ügyintézőt, aki elmond minden egyes kis részletet Önnek.

Üdvözlettel: KözIránytű

Vissza a kérdésekhez

Hozzászólások:

szalainikiniki19 2014-07-17 12:50
Tisztelt Cím!
Olyan kérdésem lenne, hogy ahol én lakom a társasházzal szemben van egy fodrászüzlet aminek a nyitvatartási ideje ha jól emlékszem este 8 vagy 9 óra.Eddig ezzel nincs is probléma.Nade itt az üzletvezető fiúk majdnem minden este (zárás után)dorbézolnak.Megy a dübörgő zene,a társasház bejárata elött való dohányzás és italozás.Szeretném megkérdezni hogy ezzel a problémával mit lehet kezdeni,Hol lehet ezt bejelenteni?

Válaszát előre is köszönöm!
Szalai Nikolett
Vissza a kérdésekhez


Hozzászólások

További hozzászólások