Történetek, panaszok a közélet világából!

KÜLJDÖN BE ÖN IS MEGTÖRTÉNT ESETET!

Publikált történetek1 2 3

Élelmiszersegély - 2011-10-26 09:08

Élelmiszer és segély. Mindenképpen fontos lenne, hogy azok kapják akik rászorulnak. A post-ot nem tudjuk nem komolyan venni sajnos, hallottunk már közeli ismerősről olyat, hogy a nem nélkülöző szomszéd simán elment élelmiszercsomagokat kérni.

Szeretném kérdezni,hogy hogyan létezik az,hogy jól kereső 3 gyermeket nevelő szülők kapnak élelmiszersegélyt?

Aki meg rászorul annak soha nem jut!
Ismerek olyan családot akiknél a férj van minimálbérre bejelentve mellette hetente több száz ezret keres. Az asszony szoc.járulékot kap amellett 4 órás bejelentett mégis mindenféle segély az élelmiszersegélyt is hatalmas mennyiségben viszik házhoz.

Ahova meg kellene meg sem áll az autó. Ezek mellé sorolnám,hogy az illetőknek saját hatalmas telken 150 négyzetméteres tetőtéri beépített családi ház,autó van.
Anyagiakban bármit megengedhetnek maguknak mégis rászorulnak a segélyre?

Nem ellenőrzi ezt senki?

A rokkantak nem emberek? - 2011-10-26 08:18

Elég szomorú az alábbi történet.

1997-óta vagyok 50%os rokkantságin ami 27000Ft.
2010-ben levágták a bal lábam, emellett szívelégtelenségem, keringési problémáim, magas vérnyomásom, asztmám, bronchítisz, gerincsérvem, pánikzavarom, 1986 óta pszichiátriai kezelésre járok.

Jelenleg saját ellátásomról sem tudok gondoskodni. Az utolsó O.R.SZ.I vizsgálatomon megállapították hogy 96%-os rokkant vagyok. A beadott kérvényem ami a rokkantsági nyugdíj emelésére vonatkozott elutasításra került. Indoklás 2év 8hónap hiányzik a ledolgozott munkaidőmből.
Most menjek a panaszommal a Jóistenhez mivel ő látta úgy jónak hogy 38 évesen lebetegedjek. Amellett a házam 7 éve összedőlt, jelenleg egy istállóból átalakított szobában élünk a párommal aki szintén fogyatékos, így esélyünk sincs a túlélésre.
A helyi Tiszaföldvári önkormányzat még a családsegítésből is kizárt minket mivel nem voltunk hajlandóak intézetbe menni.

Tudna valaki segíteni abban hogyan tovább???????????????????????????

köszönettel Valde Lászlóné

REÁLHOZAM - 2011-07-25 08:00

Különböző reálhozam a tagoknál. Kérdés, hogy az említett kollégák is ugyanannál a biztosítónál voltak mint a 0 Ft-os férj?

Férjem és én visszaléptünk az állami nyugdíjrendszerbe.

A reálhozam kifizetésről nyilatkoztunk, hogy a kifizetést kérjük. A férjem 1999 óta az Évgyürük Mgnyp tagja volt, majd 2010.szeptember 1-óta a Generali Mgnyp. tagja.

A záró egyenlege 2010.december 31-én 3.169.531,-Ft, ebből tőke 2.748.463,-FT, az eyenlegben felhalmozott hozam 421.068,-Ft.
Ez már május végén 505.310,-Ft,(a törvény által garantált hozam: 826.927,-Ft) erre a Generáli azt közölte, hogy a az egyéni számlán jóváírt megtakarítás összege nem érte el a hozamgarantált tőke össegét, ezért a férjem részére nem történhet reálhozam kifizetés.
De kérdezem én, a férjem kollégái, aki szintén ilyen összegű Mgnyp. egyenleggel vagy kevesebbel rendelkeztek, nekik minden más nyugdíjpénztár tudott produlkálni reálhozamot, akkor ilyen összeg után hová tünt a reálhozam. Mert NULLA!!!! Nekem az Aegonnál volt a tagságom kb. egyharmada a férjem egyenlegének, természetesen a felhalmozott hozamom is csekély összeg az ővéhez képest, de az Aegon mégis a tagdíjjal és a reálhozammal együtt közel 100.000,-Ft-os kifizetést tud produkálni.

Többször kértem magyarázatot erre, de az előző Mgnyp hibáztatják az elért hozamért, hogy ezt a Generáli nem tudta kompenzálni, ezért nincs reálhozam. HA TUDJA VALAKI, HOGY HOVÁ FORDULHATUNK EZ ÜGYBEN PANASSZAL A FENTI E-MAIL CÍMRE KÉREM ÍRJON.

Amikor az élet- és szakmai tapasztalat mit sem ér (?) - 2011-05-26 18:05

A közigazgatás varázsszava a közszolgálati "életpályamodell". A jogalkotó vajon egészen biztos az Olvasónk által leírt "életpályára" gondolt, amikor meghozta törvénymódosításait? Az Olvasónk által felvetett probléma a mai divatos szóhasználattal élve: a sarkalatosnál is sarkalatosabb!

Biztos vagyok abban, hogy sokan magukra ismernek a következő történetből.

A tanácsrendszerben szocializálódott közigazgatászként az állami igazgatás minden szintjén dolgoztam már, nem sokára 40 éves szolgálati jogviszonyomat ünnepelhetem.

Csak családi meg baráti körben, mert tavaly indokolás nélkül felmentettek és "önként és dalolva" a prémiuméveket választottam. Valójában nem volt más választásom, tisztában voltam azzal, hogy 60 felé közeledve, "ajánló" hiányában nem lesz állásom, meg az akkor még csak kilátásba helyzezett, azóta győzelemre vitt 98 százalékos büntetőadó miatt is.

Elvileg 2013-ig tartott volna ez a program, de közbejött a 40 éves kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőség, ami a prémiumévesek számára kényszernyugdíjazást jelent, az én esetemben már az idén. Gőzerővel kezdtem állást keresni, az esélyek egyenlőek a nullával.

"The winner takes it all, the loser standing small"

Miniszterelnök úr! Hol az igéret??? - 2011-05-10 08:00

Olvasónk kicsit ki van akadva a kormányra és ígéreteire, nem merem mondani, hogy nem jogos. "Ígéret szép szó..", erre Hofinak tuti lenne valami frappáns megjegyzése most...

A miniszterelnök ur,mielőt még csak kampány köruton volt,nem ezt igérte választoinak.

HAZUDOT A NÉPNEK: "Azt mondta.a nyugdijasok családosok betegek,nem fognak csalodni".
A 16%-os jövedelem adoval csak ők jártak jol. Nem emelt rokkantjáradékot, nem emelt családi pótlékot. A kisembereket nyirja,miért nem lehet itt is 10%os adó mindenre,mint más országokba.
Le kellene csökkenteni az üzemanyag árát. Annyi csaló van az országban,hogy a fele is sok.
Mit képzel a mol vezérigazgatoja is.
Nincs még elég pénze, vagy a rokonai közt van még olyan. Sogor koma mind megszedi magát, a többi meg legyen hajléktalan, mert már lassan ott kötünk ki.
A rendőrök tűzöltok is tüntetni akarnak, amiért változtatni akarnak a nyugdijukon, aki utépitésnél dolgozik azt miért nem mehet elrendes nyugdijba 60éves korába.

Főleg azok akik gépen dolgoznak, hányszor találtak háborus lőszereket, nekik is nagyon figyelni kell.
Ha a gép elkap egyet, vagy nem veszi észre, akkor ott a környék repül, ha felrobban.
De mit érdekli az ilyesmi őket, akik a padokba ülnek nem is azzal foglalkoznak, Kuriát akarnak, Vármegyéket, Országot változtatni.
Amit ki küldtek kérdőivet mi pénzbe került, forintjával is 8millióba.

Mibe kerül ma egy korházi ágy,ugy tudom napi 8000ft ba. Na most,ha az illető olyan helyre kerül, mert nem tudják othonába válalni, akkor a magyar államnak egy honapra 240000ft ba. erre aki otthonába ápolja 1000ft emelést kapott.

A Miniszterelnök ur azt mondta,hogy ezeket az embereket méltoan meg kell fizetni.

ROSSZABBAN ÉLÜNK MINT AZ ELMULT ÉVBEN::::EZT ÜZÜNEM ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚRNAK.NAGYON SOKAN CSALODTUNK:NEM EZT IGÉRTE!!!!!!!!!

Sebák Antalné

1 2 3


Hozzászólások

További hozzászólások