A rokkantak nem emberek?

2011-10-26 08:18

Vissza a történetekhez

Elég szomorú az alábbi történet.

1997-óta vagyok 50%os rokkantságin ami 27000Ft.
2010-ben levágták a bal lábam, emellett szívelégtelenségem, keringési problémáim, magas vérnyomásom, asztmám, bronchítisz, gerincsérvem, pánikzavarom, 1986 óta pszichiátriai kezelésre járok.

Jelenleg saját ellátásomról sem tudok gondoskodni. Az utolsó O.R.SZ.I vizsgálatomon megállapították hogy 96%-os rokkant vagyok. A beadott kérvényem ami a rokkantsági nyugdíj emelésére vonatkozott elutasításra került. Indoklás 2év 8hónap hiányzik a ledolgozott munkaidőmből.
Most menjek a panaszommal a Jóistenhez mivel ő látta úgy jónak hogy 38 évesen lebetegedjek. Amellett a házam 7 éve összedőlt, jelenleg egy istállóból átalakított szobában élünk a párommal aki szintén fogyatékos, így esélyünk sincs a túlélésre.
A helyi Tiszaföldvári önkormányzat még a családsegítésből is kizárt minket mivel nem voltunk hajlandóak intézetbe menni.

Tudna valaki segíteni abban hogyan tovább???????????????????????????

köszönettel Valde LászlónéCímkék
beteg   rokkant   rokkantnyugdíj  

Hozzászólások:
etelka 2013-04-08 11:23
Tudna valaki segíteni, hogy a nők 40 évébe beleszámítják a táppénzes napokat?
A passzív táppénzről tudom, hogy nem számít bele, de ha munkaviszony közben betegszik le valaki, akkor mi a helyzet?
H valaki tudja, kérem válaszoljon!
Magor 2012-06-25 20:47
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kenyszernyugdij_62_ev_felett/2285809/

Simonovits András nyugdíjszakértő, nyilatkozhatót volna a közszférában nyugdíjba kényszerülőknek menyi lesz a havi nyugdíj ellátásuk 62 évesen, mondjuk a Strasbourgban tiltakozó bírók kevesellik nyugdíjukat?
A 2008-tol rokkant ellátásba lévők havi 27000 Ft, hová menjenek tiltakozni?
kopacsijanos 2012-05-17 12:13
Tisztelt cím.
A rokkantak nem emberek??
Nincsenek jogaik??
Lejárt a közgyógyigazolványom. Az orvosnál vettem észre. Az orvosom mondta, be kell menni az önkormányzathoz, és ott kell papírokat kérni.
Bementem kértem papírokat kitöltöttem visszavittem az Orvoshoz ott adott egy zártborítékot és mondta, vigyem vissza a hivatalba. Megtettem Ott kérték a nyugdíjigazolást, amit át is adtam a kitöltött papírokkal, erre azt mondták, hogy nem jó vigyem be az Orvosi bizottság által kiállított legutolsó papírokat, zárójelentést! Kérdem akkor minek az Orvosi titoktartás! ?? Lassan a boltban is elkérhetik az Orvosi papírjaimat?? A zöldséges is elkérheti?? Csak úgy szolgál ki zöldséggel?? A történethez az is hozzá tartozik balesetben eltörött mind a kettő lábam és a gerincem [lumbágó egyes csigolyám a felére összeroppant] amikor felvettek a kórházban előbb beadták az injekciót, amitől olyan lettem, mint egy ittas ember! Azt vették fel jegyzőkönyve, hogy én ugrottam le és nem, azt hogy leestem! Több mint 8 hónapig nyomtam a kórházi ágyat. Megállapították az 50% os rokkantságomat, majd egy olyan gyémánt diplomás orvos (83 éves) akinek az írnoknője szólt, hogy Dr. Úr már háromszor legépeltem ezt a szöveget negyedszerre írjam?
Mire az volt a válasz, na jó akkor törlője háromszor.
Az ilyen gyémánt diplomások döntenek az emberek sorsáról. A mostani igen jól kitalált 27.000 forintot kapom, ami nem elég még a megélhetésre sem csak kenyérre és vízre.
Az a kérdésem van e jóga a Polgármesteri hivatalban kérni az orvosi zárójelentésemet!??
Kinek van jóga elkérni az én Orvosi papírjaimat??
Üdvözlettel : János
inka66 2011-11-27 10:01
Igen jol látják a hozzászolok!A segélyek napokig hetekig az önkormányzatnál várnak sorsukra addig megrakott autokkal a java cuccot hazacucolják majd a jokeresetü közeli ismerösök rokonok következnek A már a szétosztáshoz megmaradt dolgok sem a szegény rászoruló emberek javaivá válnak Közöttük igenjokeresetü emberek eltartottak akik joval több nyugdijban részesülnek mint egy rászorulo segélyes ténylegesen rászorulo emberek akiknek szinte létszükséglet lenne ezen kicsiny segitség is amit helyettük a nemrászorulok kapnak! A kiosztott tüzifa segélyt is ellenörizni kellene elképesztö hogy a valoban rászorulo egyetlen egysem kapott hétvégeken hordják az aparátushoz közelállok MIÉRT nem vizsgálják ezen korupcios visszaéléseket?
mária62 2011-11-14 09:18
Jo napot!azt szeretném megkérdezni,hogy a rokkantnyugdij beleszámit e a munkaviszonyba,mert nekem ugy jött ki a papirom,Van egy barátnőm, aki 9 évig rokkantnyugdijas volt,elvették tőle a rokkant nyugdijat,de március 21 én tölti be a 60 évet, járna neki a rendes nyugdij?kérem segitsenke neki, mert nagyon ki van.köszönettel, mária62
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
Még nem tag? Regisztráljon!


Hozzászólások

További hozzászólások