Aktív korúak elhelyezkedése a munkaerőpiacon!

2011-05-04 12:09

Vissza a történetekhez

Munkanélküliség, kilátástalanság. Nagyon sokan küzdenek az adott helyzettel. Nem jó ezt látni, de ha becsukjuk a szemünket, akkor soha nem változik semmi.

Többféle végzettséggel rendelkező egyén vagyok (érettségi, szakmunkásbizonyítvány, OKJ-s bizonyítnányok).
2006 tavaszán csődbe került a cégem, elküldtek, felmondtak, azóta hol munkanélkül, illetve közmunkán vagyok.  Mint, már írtam a fent említett végzettségekkel "nem sokra megyek", mert itt a környéken (fokozottan hátrányos helyzetű kistérség)-ben lakom, sajnos elköltözésre lehetőségem sincs.
Kipróbáltam, többféle munkát (benntlakásos vidékezéstől a parasztmunkáig (földmnkák)), a közmunka volna ezekben az években a "bejelentett" hivatalos munkahely. Ezt 2010 év után "felrúgták" (5-12 hónap/8 óra), és bevezették a 2 hónapos 4 órásat!
Ez szerintem nem normális munkaidő és időtartam, amit itt 2011-ben bevezettek!?

Hol van meg a minimálbér?
Dolgozom alamizsnáért?
A "kormányfőnk" kijelentette, az aktív korúaknak dolgoznia kell, ezen az elven vagyok én is!

Egy másik dolog is történt még velem, hogy a másfél évi közmunka után, nem engednek támogatott programba elhelyezkedni tavasszal (március, április), hiszen jár május közepéig az ellátás a munkaügyi központól.
Kérdem azt, hogy miért kell megvárnom, hogy lejárjon az ellátás, holott ősszel vagy télen is jól jönne a munkaügyi ellátás, ha az ember nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon!?...Címkék
állás   munka   munkaerő  

Hozzászólások:
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
Még nem tag? Regisztráljon!


Hozzászólások

További hozzászólások