Az ügyészség megállapította....

2011-04-29 16:09

Vissza a történetekhez

Igazolhatja e egy ambuláns napló vagy zárójelentés egy ember munkaképtelenségét? Illetve erre hivatkozva megúszhatja e a gyerektartás fizetését a volt férj?

Üdv mindenkinek! 

Két éve pereskedek a volt férjemmel gyermektartás dij megállapitása perében,idáig nem sok eredménnyel.A tárgyalásokon egyszerűen nem jelenik meg,különböző egészségügyi problémákra hivatkozva,pl.hasfalsérv műtét,majd a mütétet követő gyengélkedés,aztán magas vérnyomás,erős influenzás tünetek,hasfájás,depresszió.

A tárgyalásokkal egyidőben büntető eljárás is indult ellene,gyermektartás nem fizetése végett,ami ha jól tudom MA bűncselekménynek minősül.
A rendörségi nyomozás meginditását a gyámhatóság kérte,az állami megelőlegezés miatt amit majd csak akkor fogok kapni ha a végrehajtó visszaigazol hat hónap múlva,a gyámhatóságnak miszerint neki nem sikerült behajtani semmit.
Pár napja kaptam egy levelet a rendőrkapitányságról melyben a nyomozást megszüntették a volt férjem ügyében,és büncselekmény hiányában lezárták az ügyet.
Ami kerekre nyitotta a szememet az az indok. Mivel ZÁRÓJELENTÉSEKKEL igazolta a hasi műtétjeit (1,5 éve hasfalsérv) és egy darab AMBULÁNS NAPLÓ-val,hogy magas vérnyomás miatt, hónapokkal ezelött járt egy ügyeleten, igy az ügyészség munkaképtelenségére, valamint megromlott egészségi állapotára tekintettel megszüntette a nyomozást ellene.
Én ezt nagyon furcsának találom,hogy miért nem igazságügyi orvos szakértői véleménnyel támasztották ezt alá?

Egy,vagy több ügyész megállapitotta,hogy X.Y. igenis nagyon beteg?
Két kiskorú gyermek után igényelt állam általi megelőlegezésének kérvénye került igy veszélybe,mert ha az állam illetve a gyámhatóság nem látja biztositottnak a pénzét "majd egyszer" vissza kapni,véglegesen megszüntethetik a jogosultságunkat.

A kérdésem az lenne,hogy kérhetem-e én mint felperes, az igazságügyi orvos szakértői véleményt?
Tudom,hogy a volt férjem által bemutatott leletek java része pénzért lett vásárolva,ráadásúl rokkantságot egy zárójelentés nem bizonyit.
Rokkantositva viszont nincs,gyakorlatilag semmiféle bevétellel nem rendelkezik "papiron"

Kérem Önöket,akinek lenne valami véleménye erről szivessen venném...

Köszönettel: Addi66Címkék
bíróság   gyámhatóság   gyerektartás  

Hozzászólások:
Denton 2011-04-29 16:57
Azt nem tudom, hogy a munkaképtelenséget mivel lehet igazolni, erre alkalmasak e az általad felsorolt dokumentumok, de az tuti, hogy több fogópontot is látok.

Az egyik, hogy csak papíron nincs fizetése azt mondod. Nah most ha feketén kap pénzt, akkor meg lehet kicsit fenyegetni, hogy szólsz az Apeh-nak, ha pénzért vette az igazolásokat is, akkor azt is tutira be lehet jelenteni, és kivizsgálják szerintem.

A gond, hogy hosszútávon kérdés, hogy fogsz e pénzt látni ebből az emberből.

Az is kérdés, hogy van e tulajdona, lakás, ingóságok, autó, stb. Mert ha jól tudom, akkor a gyerektartást be lehet hajtani rajta, de ha nincs semmi a tulajdonában, akkor nehéz lesz azt is.

Ha semmi sem sikerül, akkor végső soron csak odáig tudsz eljutni, hogy bosszúból aláteszel jogilag amit megszív, de neked megéri e. Lehet egyszerűbb azt bizonyítani, hogy nem jó apa, és elérni, hogy ne adjon neki láthatást a bíróság. Egy ilyen ember tutira nem lenne jó hatással a gyerekre, még ha csak 1-2 hetente találkozik vele, akkor sem.
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
Még nem tag? Regisztráljon!


Hozzászólások

További hozzászólások