Gyámhatóság : Kinek jó?

2011-05-09 08:00

Vissza a történetekhez

Megélhetési gondokkal küzdünk, miközben a kiskorúak pénze benn áll egy bankban, folyamatosan veszíti értékét, kuncsorognunk kell a saját pénzünkért. MEGALÁZÓ ÉS GYALÁZATOS helyzet.

Kedves Köziránytű!


Az elmúlt 2 évben rengeteg problémát jelentett családunk számára az,hogy nem rendelkezünk szabadon a gyermekek öröklött pénzével.
Nem értem, hogy ha él az egyik szülő, miért van kötelező beszolgáltatási kényszer.Szerintem ez személyes jogainkba ütköző eljárás.
A gyermekek öröklött pénze nem az állam tulajdona, de úgy kezelik, mintha az lenne.
Nagyon sok anyagi veszteség ér minket emiatt, és senkit nem érdekel, hogy ha most munkanélküli az édesanya, ami manapság nem ritka, megélhetési gondokkal küzdünk, miközben a kiskorúak pénze benn áll egy bankban, folyamatosan veszíti értékét, kuncsorognunk kell a saját pénzünkért. MEGALÁZÓ ÉS GYALÁZATOS helyzet.
Ez az intézmény ügy, ahogyan most működik, nem a gyámoltak érdekeit szolgálja, érvényesíti, hanem csak ront a helyzetükön.


Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata / ENSZ / 12. cikk így szól :Senkinek magánéletébe,családi ügyeibe nem szabad beleavatkozni.
17. cikk 2 :
Senkit nem lehet tulajdonától önkényesen megfosztani.
30. cikk :
A jelen nyilatkozat egyetlen rendelkezése sem értelmezhető ügy, hogy az VALAMELY ÁLLAM csoport vagy egyén részére bármilyen jogot adna arra,hogy az itt kinyilvánított jogok és szabadságok megsemmisítésére irányuló tevékenységet fejtsen ki,vagy ilyen cselekményt elkövessen.

Akkor kérdem én, miért van beszolgáltatási kötelezettségünk, miért nem rendelkezhetünk a pénzünkkel szabadon?

Tisztelettel : Kulcsár EditCímkék
gyámhatóság   gyermek  

Hozzászólások:
addi66 2011-05-11 23:04
Ne hagyd.Ha jól tudom,és jól emlékszem konkrétan olvastam pontossan erről nem rég.A kiskorú vagyonát valóban a gyámhatóság "védi"de ha a igazolni tudod,hogy a gyerekre költöd,illetve szükséged van a pénzre a gyerek szükségletei miatt,akkor más a helyzet.Nem ártana egy ügyvédet felkeresni,és avval együtt intézkedni.Hogy mért?Mert vannak bizonyos gyámhivatalok,ahol túlzásokba esnek a hatáskörüket illetően.Személyes példával szolgálhatnék.Ilyen esetet mint a tiéd is hallottam már,csak ott nem kiskorú volt akitől elvették a pénzét,hanem egy idős bácsi.Mig 2 millió forintja volt a bankban,addig a telefonját kikapcsolták,mert a gyámhatóság a pénzét elvette.Arra hivatkoztak,hogy nem képes önállóan sem cselekedni, sem gondolkodni.Végül birósági per lett,és az öreg nyert.
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
Még nem tag? Regisztráljon!


Hozzászólások

További hozzászólások