REÁLHOZAM

2011-07-25 08:00

Vissza a történetekhez

Különböző reálhozam a tagoknál. Kérdés, hogy az említett kollégák is ugyanannál a biztosítónál voltak mint a 0 Ft-os férj?

Férjem és én visszaléptünk az állami nyugdíjrendszerbe.

A reálhozam kifizetésről nyilatkoztunk, hogy a kifizetést kérjük. A férjem 1999 óta az Évgyürük Mgnyp tagja volt, majd 2010.szeptember 1-óta a Generali Mgnyp. tagja.

A záró egyenlege 2010.december 31-én 3.169.531,-Ft, ebből tőke 2.748.463,-FT, az eyenlegben felhalmozott hozam 421.068,-Ft.
Ez már május végén 505.310,-Ft,(a törvény által garantált hozam: 826.927,-Ft) erre a Generáli azt közölte, hogy a az egyéni számlán jóváírt megtakarítás összege nem érte el a hozamgarantált tőke össegét, ezért a férjem részére nem történhet reálhozam kifizetés.
De kérdezem én, a férjem kollégái, aki szintén ilyen összegű Mgnyp. egyenleggel vagy kevesebbel rendelkeztek, nekik minden más nyugdíjpénztár tudott produlkálni reálhozamot, akkor ilyen összeg után hová tünt a reálhozam. Mert NULLA!!!! Nekem az Aegonnál volt a tagságom kb. egyharmada a férjem egyenlegének, természetesen a felhalmozott hozamom is csekély összeg az ővéhez képest, de az Aegon mégis a tagdíjjal és a reálhozammal együtt közel 100.000,-Ft-os kifizetést tud produkálni.

Többször kértem magyarázatot erre, de az előző Mgnyp hibáztatják az elért hozamért, hogy ezt a Generáli nem tudta kompenzálni, ezért nincs reálhozam. HA TUDJA VALAKI, HOGY HOVÁ FORDULHATUNK EZ ÜGYBEN PANASSZAL A FENTI E-MAIL CÍMRE KÉREM ÍRJON.Címkék
kormány   nyugdíj   reálhozam  

Hozzászólások:
@Csibe 2011-08-07 14:49
A Pénzügyi Állami Szervezetek honlapján
teljes részletezéssel le van írva, hogy mit tehetünk. Naggyából semmit. Először térítvényesen formanyomtatványon benyújtjuk a panaszt az illetékes magánnyugdíjhoz. Ha 30 nap múlva nem válaszolnak, akkor mehetünk a hivatalhoz.DE!!! Bármilyen kifizetéssel való gondunk van, amit elutasítanak, akkor elmehetünk a bíróságra. Vicc! Miért nekem kellene? Minek van a felügyelet? Miért nem kötelezi az állam a biztosítókat, hogy a reálhozamot márpedig meg kell fizetniük. Miért a mi pénzünkből fogja az állam kifizetni? Hányszor is kell fizetnünk?
1 elmaradt nyereség
2 elmaradt reálhozam
3 a reálhozamot újra meg kell termelni, de ugye azt nem a "Tisztelt Ház" fogja, hanem mi kis emberek.
Gálik András 2011-07-28 19:22
Én a Stabilitás Pénztárszövetséget tudom csak javasolni, elérhetőségük: info@stabilitas.hu
kriston66 2011-07-28 15:24
Ez az e-mail cím engem is érdekelne, ugyanis én az Aegontól léptem át az Évgyűrűkhöz és tőlem kevesebb hozammal rendelkező munkatársaim kapnak vissza reálhozamot, én sajnos nem.
Kíváncsi lennék, hogy mi alapján számítják ki.
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
Még nem tag? Regisztráljon!


Hozzászólások

További hozzászólások